10.12.20


De lente is in aantocht. Wanneer kunnen de terrasjes weer open?

OP HET TERRAS

Nu de roep om de terrassen te openen steeds groter wordt, moet ik denken aan de vorige keer dat ze na lange tijd weer open gingen.


Als we  weer eens op een terrasje in Amsterdam gaan zitten worden we vriendelijk begroet door de serveerster. Hoe het met ons gaat vraagt ze. We zijn wat verbaasd over deze vraag, omdat we nog nooit eerder op dat terrasje zijn geweest.

Maar al gauw valt het kwartje, als ze vervolgens belangstellend naar onze lichaamstemperatuur vraagt en of we misschien verkouden zijn, en vaak moeten hoesten.

We waren het even vergeten, maar dan dringt het tot ons door, dat we ons in het corona tijdperk bevinden.  We leven in een wonderlijke wereld, waarin horeca personeel een medische vragenlijst moet doornemen voor ze je een kop koffie mogen serveren. Tegelijk heeft het ook wel iets. Je deelt een stukje intimiteit met iemand waardoor je je meteen thuis voelt. Terwijl het meisje onze koffie haalt, komt er een uitzonderlijk dikke vrouw aangesjokt. Buiten een groot formaat handtas heeft ze ook nog twee volle boodschappentassen en een klein hondje bij zich. Puffend en zuchtend laat ze zich met haar bagage vallen op een bank waar wel plaats voor vier personen is. De 1 1/2 meter afstand is daarmee meteen gewaarborgd.

Intussen was ik wel erg nieuwsgierig geworden hoe de vrouw zal reageren als de bediening het medisch dossier met haar door wil nemen. Ik spits dan ook mijn oren als het meisje de bestelling op gaat nemen.

"Dag mevrouw, Hoe gaat het met U" zegt de serveerster.

"Goed hoor meissie" zegt de vrouw

"Bent U misschien verkouden, of heeft U koorts?

"Nee hoor kind, alleen af en toe een wind" antwoordt de vrouw.

Amsterdam, het blijft toch een heerlijke stad, met heerlijke mensen.

 

Oudezijds Kolk


Singelgracht t/o Rijksmuseum

Leidsegracht


                                                                              



                                                                          


Geen opmerkingen:

Een reactie posten